Gedragstherapie bij ongewenst gedrag, op maat voor eigenaar en hond.

Wat voor de één geen probleem is, kan voor de ander wel als een probleem en ongewenst gedrag worden ervaren. De één vindt het geen probleem wanneer zijn of haar hond aan de lijn trekt tijdens de wandeling, de ander vindt dit erg vervelend. Wanneer bepaald gedrag door u als eigenaar als ongewenst wordt ervaren, kunnen we aan de slag met een gepaste therapie, om gedragsverbetering te realiseren. Aan onderstaande voorbeelden is te zien dat ‘ongewenst gedrag’ uit één loopt van trekken aan de lijn en eten van de straat, tot verlatingsangst en agressief gedrag.

Enkele voorbeelden van ongewenst gedrag:

Hondenspecialist Larissa helpt bij ongewenst gedrag

-Agressief gedrag naar mensen en/of dieren
-Te waaks zijn
-Bang of agressief gedrag voor/tegen objecten
-Eten van de straat
-Niet alleen thuis kunnen zijn
-Onzindelijkheid
-Agressief gedrag naar kinderen

-Agressief gedrag naar de eigenaar
-Trekken aan de lijn
-Niet luisteren (niet terugkomen na roepen, niet reageren op commando’s)
-Bang of agressief gedrag voor/tegen geluiden
-Opdringerig gedrag/opspringen tegen mensen
-Jagen achter fietsers/joggers/auto’s

Tarieven gedragstherapie

Gedragsconsult: €97,50
Herhalingsconsult: €42,50
Bedragen zijn exclusief eventuele reiskosten.
Op alle door mij geleverde diensten gelden de Algemene Voorwaarden en het Privacy Beleid.

 

Consult

Ik kom bij u thuis op consult om tijdens een gesprek het gedragsprobleem, of de gedragsproblemen, te bespreken. Dit gebeurd altijd aan huis, omdat dit een vertrouwde omgeving is voor de hond. Ik kan in uw thuissituatie ook zien hoe u of eventuele gezinsleden met de hond omgaan.
Aan de hand van de verkregen informatie en de observatie van de hond, maak ik een gedragsanalyse. Op deze manier ben ik in staat om oorzaken te achterhalen en kan er een doelgerichte therapie gestart worden om het gedrag te verbeteren.

De therapie is op maat gemaakt voor uw hond! Tijdens het consult wordt de therapie mondeling met u besproken. Het consult zal ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag nemen. Na het consult krijgt u een verslag thuisgestuurd met mijn bevindingen en de besproken therapie, zodat u het nog eens rustig kunt nalezen. Het is ook verstandig om andere gezinsleden, die wellicht niet bij het consult aanwezig waren, het verslag te laten lezen.
Wanneer u vragen heeft na het consult, of over het uitvoeren van de therapie dan kunt u mij altijd mailen. Op deze manier kan ik u verder helpen en tips geven.
Wanneer er behoefte is aan extra ondersteuning dan kunnen we een herhalingsconsult inplannen. Dit consult zal ongeveer 1 uur in beslag nemen.

Wilt u een afspraak maken voor een consult, of heeft u andere vragen? Dan kunt u mij het beste via het contactformulier bereiken.