Hondenspecialist en paraveterinair Larissa

Mijn naam is Larissa Jansen. Vanaf kleins af aan wist ik al dat ik later met dieren wilde werken. Daarom koos ik er na de middelbare school voor om de opleiding ‘Paraveterinair’ te volgen. Na het behalen van mijn diploma in 2016 ben ik aan het werk gegaan als paraveterinair in een dierenartsenpraktijk, maar ik heb altijd geweten dat ik nog iets anders wilde studeren. Door mijn grote voorliefde voor honden en mijn interesse in gedrag, heb ik in 2018 besloten om de opleiding Hondenspecialist bij Arnoud Busscher te volgen. Met trots kan ik zeggen dat ik de opleiding Hondenspecialist succesvol heb behaald. Mijn droom wordt werkelijkheid!

Wat kan ik voor u betekenen?

Als Hondenspecialist ben ik opgeleid tot kynologisch gedragstherapeut en puppycoach.
Als gedragstherapeut help ik u graag om bepaald gedrag van uw hond beter te leren begrijpen. Met gedragstherapie kunnen we er voor zorgen dat ongewenst gedrag van uw hond omgebogen wordt naar gewenst gedrag. Iedere individuele hond is anders, dus iedere individuele therapie is ook anders. Ik geef als het ware een nieuwe gebruiksaanwijzing, die speciaal voor uw hond bedoeld is. Daarnaast kan ik als paraveterinair mogelijke medische problemen, onderliggend aan oorzaken van bepaald gedrag, wellicht sneller herkennen.

Als puppycoach kan ik u optimaal begeleiden om er voor te zorgen dat u een goede start maakt samen met uw pup. Deze begeleiding is anders dan de standaard puppycursussen. Ik geef namelijk privé puppycursus. We gaan op een leuke manier werken aan een goede start en opvoeding! Natuurlijk met als doel om uw pup zich te laten ontwikkelen tot een zelfstandige en goed gesocialiseerde hond. Met deze privé puppycursus zorgen we er ook voor dat probleemgedrag in de toekomst wordt voorkomen.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Hondenspecialisten. Waarbij ik regelmatig nascholingen volg om op de hoogte te blijven van de nieuwste kennis en theorieën over gedrag en training. Mijn handelswijze is diervriendelijk en gebaseerd op de nieuwste methodes.

Behaalde opleidingen & cursussen

Opleidingen
2018 – 2019 Opleiding Hondenspecialist Arnoud Busscher

2012 – 2016 Opleiding Paraveterinair Aeres MBO Barneveld

Seminars
01-02-2020 Seminar Abnormaal gedrag
07-11-2020 Seminar Gedragsmedicatie